WordPress – Doit Online Media style it is

WordPress – Doit Online Media style it is

  ·   4 min. lezen
21 jul. 2020   ·   4 min. lezen

Digitale kansen komen elke dag voorbij. Nieuwe systemen, platformen, marketingtools, Content Management Systemen (CMS), etc. Uiteraard volgen wij deze ontwikkelingen op de voet, blijven we innoveren én implementeren we nieuwe systemen en functionaliteiten. Zo zijn wij lang een voorstander geweest van ons eigen CMS, maar ontwikkelen wij nieuwe websites sinds enkele jaren in WordPress. Waarom we daarvoor gekozen hebben lees je hier!

De keuze voor WordPress

De keuze voor WordPress is niet over één nacht ijs gegaan. Als voorstander en voorvechter van ons eigen CMS, hielden we WordPress buiten de deur. De voor- en nadelen van een eigen CMS vs een open source CMS (de broncode is voor iedereen toegankelijk) hebben we altijd tegen elkaar afgewogen. Én dan komt er toch een moment, dat we kiezen om nieuwe websites in WordPress te ontwikkelen. Voordat we definitief zijn overgestapt zijn we eerst zelf gaan testen en hebben we een ‘eigen schil’ ontwikkeld binnen WordPress. Het systeem geeft ons de mogelijkheid om sneller door te ontwikkelen, biedt de marketeers meer vrijheid en er zijn veel technische koppelingen met andere systemen. Een aantal voorbeelden:

  • SEO-plug-ins zijn eenvoudig te implementeren;
  • Makkelijker posten van blogs;
  • Aangepaste functionaliteiten, zoals een net iets andere cookiemelding.

De kracht van de WordPress-community

Dagelijks komen er mooie, nieuwe functionaliteiten bij. WordPress bestaat uit een enorme community, waardoor er dagelijks aan het systeem wordt gewerkt. Bij nieuwe functionaliteiten hoeven wij het wiel niet altijd nog een keer uit te vinden. Daardoor kunnen we nieuwe functionaliteiten op een goede en snelle manier implementeren.

Plug-ins of toch nog maatwerk?

Bij nieuwe functionaliteiten kijken wij altijd of er een goede plug-in beschikbaar is en testen we deze. Mochten de plug-ins niet van goede kwaliteit zijn, dan kiezen wij toch voor maatwerk. Kwaliteit staat voorop.

WordPress biedt veel mogelijkheden voor marketing

Naast dat het SEO-vriendelijk is kun je ook makkelijk ‘marketingtools’ implementeren binnen WordPress. Er zijn heel veel standaardkoppelingen beschikbaar. Verder is het uitermate geschikt voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Zo kun je direct zien of jouw meta-omschrijvingen en meta-titels goed geïndexeerd kunnen worden door de zoekmachines.

De Doit-schil binnen WordPress

Binnen WordPress hebben we een eigen schil ontwikkeld. Dit betekent dat we eigen code en versiebeheer hebben toegevoegd aan ‘ons’ WordPress-systeem. Wij hebben lokaal precies dezelfde versie als online. Nieuwe functionaliteiten testen we eerst lokaal, als dit goed is getest voeren we dit door in de liveomgeving. Dit zorgt ervoor dat er geen downtime is voor de website. Ook zie je nog steeds onze specialisten als je inlogt in het CMS. Naast dat wij profiteren van de vele opties van WordPress richten wij het CMS altijd in met specifieke modules, afgestemd op de wensen van onze klanten.

Veiligheid WordPress

Een vraag die je vaak hoort in relatie tot WordPress is, of het wel veilig is. Dit is niet afhankelijk van het WordPress-platform maar met de inrichting en beveiliging per WordPress-website. Het gebruik van de betrouwbare plug-ins, security checks en andere instellingen bepalen de veiligheid van jouw WordPress-website. Wij gebruiken een monitoringsysteem waar we dagelijks security checks, backups en updates doorvoeren om de websites veilig te houden. Ook checken we continu met ‘uptime’ robots of alle websites online zijn.
De voordelen van WordPress op een rij:

  • Eigen ‘schil’ ontwikkeld binnen WordPress;
  • Heel eenvoudig te beheren;
  • SEO vriendelijk (technisch en meta-content);
  • Eenvoudig om door te ontwikkelen;
  • Eenvoudige integratietools.

Status doorontwikkeling eigen CMS

Heb jij een website met ons eigen CMS? Geen paniek, ook daar blijft het mogelijk om nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een WordPress-website, neem dan contact met mij op.

Deze blog is geschreven door Kees

Kees van der Veer