Van leven in een hostel naar anti-kraak wonen | MEET MARCO

Van leven in een hostel naar anti-kraak wonen | MEET MARCO

  ·   3 min. lezen
18 feb. 2021   ·   3 min. lezen

Hij woont in Oosterbeek, maar had liever gezien dat dit Arnhem was. Leefde jarenlang doordeweeks in een hostel en woont nu anti-kraak. En dat levert vermakelijke verhalen op. Maak kennis met onze nieuwste Frontend Developer Marco!

Geboren in Noord-Brabant, maar meer georiënteerd op Nijmegen en Arnhem. En toch was het Haarlem waar Marco zijn eerst baan vond. “In die tijd heb ik overal gesolliciteerd, een beetje in het wilde weg. Als starter was het lastig om een baan te vinden, dus echt gekeken naar plaatsen heb ik niet. Ik wilde vooral een baan die leuk was.” En die vond hij. In Haarlem. “Ja, dat was niet naast de deur. Op maandagochtend vertrok ik om 5 uur ’s ochtends en de rest van de week verbleef ik in een hostel. Voor de spits kon ik dan vrijdagmiddag weer terug reizen. Die tijd in het hostel hebben mij veel leuke gesprekken opgeleverd. Je deelt een kamer en hebt dus weinig privacy. Maar het was een goede en goedkope plek én het heeft mij hele leuke gesprekken opgeleverd.”

Juicy anekdotes

Oh, vertel? “Zo kwam ik eens later op de kamer terug. Om niemand wakker te maken deed ik het licht niet aan, ik wist na drie dagen mijn bed echt wel op de tast te vinden. Ik nam mijn eigen kussen ook altijd mee, dus die lag al klaar. Tenminste, dat dacht ik, want ik stapte in bed en toen bleek er al iemand te liggen. Ook op mijn kussen, ja.”

Eeuwige student of toch niet?

Na twee jaar had Marco het reizen wel gezien en ook het missen van de sociale contacten brak hem steeds meer op. Terug naar zijn roots dus. “Ik ging terug naar mijn ouders in Brabant, vond een baan in Arnhem en niet veel later ging ik daar ook wonen, maar woonruimte vinden is lastig. Anti-kraak wordt dan al makkelijker. Dus nu woon ik alweer vijf jaar anti-kraak. Het nadeel is wel dat je binnen een week er ook weer uitgezet kan worden, maar ik heb altijd mijn ouders nog als vangnet. In de toekomst zou ik graag wel wat meer zekerheid willen. Het is natuurlijk niet echt ideaal hoe ik nu woon.” Marco geeft een inkijkje in zijn woonruimte. De tour hoeft niet lang te duren. “Groot is het inderdaad niet. De slaap- en woonkamer bestaat uit één ruimte en de keuken en douche moet ik delen met huisgenoten. Dat blijft wennen.” Klinkt studentikoos, Marco. “Ja, dat is het wel een beetje. Voordeel is wel dat ik nu natuurlijk flink kan sparen, zodat ik hopelijk iets kan kopen. Ik ben 31 jaar, dus dat begint wel te kriebelen. Maar ik ben best easy-going. Ik maak me niet gauw druk om dingen, zolang de persoonlijke relatie met mensen maar fijn is. Dat vind ik belangrijk”

Mensen-mens die ook goed alleen kan zijn

“Ik vind het mooi om diepgaande gesprekken met mensen te hebben. Mensen leren kennen en werken aan zelfontwikkeling. Met vrienden pak ik ook graag een bordspel uit de kast. Daar ben ik wel echt fan van. Het is een goed excuus om met mensen om de tafel te gaan zitten en een biertje te drinken. Ik ben graag onder de mensen, maar kan ook goed op mezelf zijn. Dat heb ik soms ook nodig. Dan draai ik muziek, daar hou ik enorm van. Ik doe een poging om zelf ook muziek te maken. Ik heb een semi-akoestische gitaar en geprobeerd lessen te volgen, maar het tempo lag te hoog en het niveauverschil was te groot. Daar ben ik maar mee gestopt. Ik kan geen noten lezen, maar ben er lekker in mijn vrije tijd mee bezig of ik vraag een vriend om mij nieuwe akkoorden te leren. Mijn muziekstijl? Dat is heel verschillend; van jazz tot country, jaren negentig, disco naar post-rock. Ik heb een voorliefde voor progressief en dan met name metal.”

Over Doit Online Media

“Ik ben natuurlijk midden in de coronatijd bij Doit Online Media terecht gekomen, dus mijn directe collega’s zie ik nu niet veel waardoor ik ze wat minder goed leer kennen. Maar met het thuiswerken gaat het goed, hoor. Ik heb het naar mijn zin, dus mij hoor je absoluut niet klagen.” Dat is mooi Marco, want ons ook niet 😉.

Dit blog is geschreven door Tamara

Contact opnemen