Dit is ons geheim achter de kerstactie!

Dit is ons geheim achter de kerstactie!

  ·   5 min. lezen
27 dec. 2019   ·   5 min. lezen

Zo, dat was een knap staaltje techniek, die kerstactie van ons. Je bent vast super benieuwd hoé dit allemaal tot stand gekomen is en wat ervoor nodig was om de kerstactie te laten slagen. Want dat de actie geslaagd was, kunnen we met meer dan 1000 bezoekers wel stellen!

1,2,3…SHOOT

Hier begon het allemaal mee: het opbouwen van de set én het opnemen van de video’s. We hadden slechts één kans om het eten te gooien, dit moest dus goed en effectief gebeuren. Om de acties zo mooi mogelijk vast te leggen maakten we gebruik van slowmotion: we schoten de video met 120 frames per seconde, dit is 4,8 keer langzamer dan normaal. En waar we in het begin nog voorzichtig gooiden, deden we dat op het eind niet meer. Drie keer raden wie er als laatste aan de beurt was…

Interactie tussen mobiel en desktop

Voor de mooiste ervaring adviseren wij om zowel je mobiel als desktop te gebruiken. Hierdoor dient jouw mobiel als afstandsbediening, waarmee je de acties op de desktop triggert. Deze realtime-verbinding komt tot stand door de inzet van een ‘real time service’ waardoor er direct data uitgewisseld wordt tussen beide devices.

Totale beleving

Natuurlijk gaan wij voor een totale beleving, voor minder doen we het niet. Onze bezoekers moesten geprikkeld én getriggerd worden om door te swipen. Daar hoort muziek bij! Maar, browers hebben nogal wat beveiligingsmaatregelen, waardoor muziek of ander geluid niet zomaar afgespeeld kan worden. Dit kan pas wanneer een gebruiker bewust klikt. Aangezien een swipe niet wordt gerekend als een klik, moesten we op zoek naar een creatieve oplossing. Nu speelt de muziek na één druk op de start-knop direct af, maar wordt ook onmiddellijk weer gepauzeerd. Hierdoor is de muziek getriggert waardoor extra klikken niet nodig zijn. Voor de super-complete ervaring hebben we de muziek gemixt met restaurantgeluiden: zo lijkt het nét echt! En last but not least: het mooie design op zowel mobiel en desktop zorgt ervoor dat de gebruiker helemaal in de kerstsfeer komt.

Realtime technologie

Kan jij ons Narrowcasting systeem nog herinneren? Dit systeem hebben we wederom ingezet om de berichten die jullie stuurden live op ons scherm te krijgen. De alarmlampen begonnen te zwaaien bij een nieuw bericht, waardoor onze aandacht natuurlijk direct werd getrokken. Hieronder een greep uit de reacties:

  • 🤣🤣🤣🤣🤘🏼 Geweldig gedaan!👍🏼👍🏼 Fijne feestdagen. Volgend jaar gaan we weer mooie dingen realiseren!
  • Ha, ha, jullie zijn weer geslaagd met de origineelste kerstmailing! Eet smakelijk allemaal en fijne feestdagen 🥂🎄
  • Dat was zeker lachen! Fijne dagen Groetjes Renate en Judith
  • Ach Tim, sorry voor de troep🤪😇 was wel erg leuk om zo’n zooitje te maken! Fijne en gezellige feestdagen🎉🎄
  • Wat ontzettend origineel! Echt heel erg grappig, sorry Kees!

Applaus

Dat onze actie geslaagd is, verklapten we al in de inleiding. Meer dan 1000 mensen bezochten afgelopen week ons diner en we are still counting! Op naar 2020 waarin we ongetwijfeld weer met een nieuw kerst- idee komen.

Pssstt: heb jij onze kerstactie nog niet gezien? Het is nog niet te laat, bekijk hem hier.