Met zijn neus in de boter | Meet Timo

Met zijn neus in de boter | Meet Timo

  ·   2 min. lezen
20 sep. 2021   ·   2 min. lezen

Hij werkt pas sinds juli bij Doit Online Media, maar heeft er al een bedrijfsuitje én drie weken vakantie op zitten. Daardoor is Timo, onze nieuwe technisch projectmanager, he-le-maal uitgerust om zich even voor te stellen.

Meteen een angst overwonnen

Timo viel eigenlijk met zijn neus in de boter, want hij zat nog midden in zijn proeftijd toen het jaarlijkse bedrijfsuitje van Doit Online Media plaatsvond. De dag begon in het klimbos met aardig wat regen, maar eindigde gelukkig met een stralende zon op het golfparcours. “In het begin kneep ik ‘m wel, hoor. Ik heb nogal hoogtevrees en als je in zo’n hoge boom op een plateau staat, voel je de boom aardig zwiepen. Maar ik ben heel blij dat ik toch gewoon de zwarte route heb gedaan. Het was eigenlijk écht niet leuk, maar wel héél tof om te doen!”

Mooie maatwerkprojecten begeleiden

“Ik ben bij Doit verantwoordelijk voor technisch projectmanagement. Dat betekent dat ik allerlei leuke maatwerkprojecten mag begeleiden. Ik werk er nog maar kort, maar word gelukkig heel goed begeleid door iedereen van de backend-afdeling. Op dit moment is het nog veel meetings bijwonen en inlezen, maar uiteindelijk ga ik me op veel grote en mooie projecten storten. Deze projecten worden specifiek voor de klant ontwikkeld, dus het is belangrijk om het hele proces te begrijpen. Ik hoef me minder met de techniek bezig te houden, dat doen mijn collega’s van de backend-afdeling.”

Beneden tussen de marketeers

Bij Doit zitten de frontenders en de backenders boven, maar Timo zit gezellig beneden bij onder andere de designers en de marketeers. “Dat klinkt in eerste instantie misschien niet heel logisch, maar ik denk dat het uiteindelijk toch wel fijner is, ook voor de programmeurs. Die zitten soms heel gefocust te werken en dan is het niet ideaal als ik om de paar minuten met een vraag of opmerking bij hun bureau kom staan, haha!”

Van woksaus naar websites

“Hiervoor werkte ik als teamleider logistiek bij Go-Tan, dus ja, dat is zowel qua bedrijf als functie heel wat anders dan wat ik nu doe bij Doit. Het verschil zit ‘m voornamelijk in het feit dat ik toen bezig was met het aansturen, coachen en begeleiden van het team, terwijl ik nu veel meer bezig ben met de projecten begeleiden. Ook is er nu meer klantcontact, wat ik leuk vind om te doen. Ik moet de vertaalslag maken tussen wat klanten enerzijds en collega’s anderzijds willen.”

Heel relaxed

Timo is bij Doit terechtgekomen via Marc, die al negen jaar bij ons werkt als webdeveloper. “Wat me aanspreekt is de openheid die hier heerst. Marc vertelde me natuurlijk ook over de fijne werksfeer. Als we een korte break willen nemen, houden we met z’n allen een balletje hoog op de parkeerplaats en verder is ook de sfeer onderling heel relaxed.

Niet elke dag hetzelfde, gelukkig

“Een nieuwe Doit-collega moet goed in het team passen. Er hangt hier een bepaalde, fijne sfeer en het is lekker als je daarin meegaat. Het klinkt misschien wat cliché, maar je moet wel een teamspeler zijn. Je moet hier zeker niet solliciteren als je wil dat elke dag hetzelfde is. Wat ik ook heb gemerkt tijdens het inwerken is dat eigen initiatief hier heel erg wordt gewaardeerd. Je hebt de tijd en ruimte om dingen zelf uit te zoeken.”

Videobellen met zijn dochter

Als Timo geen projecten begeleidt, dan zit hij in Arnhem met zijn vrouw, met wie hij al zeven jaar gelukkig getrouwd is, en zijn twee dochters. “De jongste is tweeënhalf, de oudste is vijfenhalf en is net voor het eerst naar groep drie gegaan. Dat was heel spannend voor haar. Ik heb net nog even een paar minuutjes met haar gevideobeld, om te vragen hoe de eerste dag was.”

“Als ik niet aan het werk ben, dan werk ik graag in de tuin, leef ik me uit met kickbocksen of ga ik gamen. Op dit moment speel ik enkel Battlefield 4, want mijn pc – die ik kreeg als trouwcadeau – trekt weinig anders.”

Heerlijk uitslapen en daarna aan de slag in de tuin

“Mijn ideale weekenddag bestaat allereerst uit uitslapen, om daarna fijn met het hele gezin te ontbijten. Daarna vind ik het heerlijk om in de tuin te werken, maar eigenlijk vooral als de kinderen ook lekker buiten kunnen zijn. Zij vinden het fantastisch om naar de dierentuin te gaan, lekker op jungle-avontuur!”

Voor nu kijkt Timo vooral uit naar de mooie projecten die eraan komen én naar de traditionele eindejaarsroast tijdens de kerstborrel. “Ik had van Marc al gehoord dat die van hem op het randje was, dus ik ben erg benieuwd!”