De Mater Familias van Doit | Meet Marleen

De Mater Familias van Doit | Meet Marleen

  ·   min. lezen
8 mrt. 2021   ·   min. lezen

Ze onthoudt álle verjaardagen, regelt taart voor nieuwe medewerkers en vraagt regelmatig even hoe het met je gaat. Niet voor niets wordt Marleen gezien als ‘mater familias’ van Doit Online Media. We vroegen Marleen hoe het is om te werken in een bedrijf dat toch voornamelijk bestaat uit ‘good guys’. Staat ze een beetje haar mannetje? Let’s find out!

Het is inmiddels bijna 5 jaar geleden dat Marleen haar eerste stap over de drempel van Doit Online Media zette. Maar ze herinnert het zich nog als de dag van gisteren. “Toen ik binnenkwam voelde het gelijk goed. Ik ervaarde een leuk soort chaos, het lééfde echt. Iets wat ik miste in mijn vorige baan.”

De moeder van de groep

Ze solliciteerde op een commercieel-administratieve functie, maar ging al snel alleen met het administratieve gedeelte verder. Het allerleukste aan haar werk bij Doit Online Media? Daar hoeft Marleen niet lang over na te denken: “De jongens zien opgroeien. Dat vind ik zó bijzonder om mee te maken. Ze krijgen relaties, gaan samenwonen, kopen een eerste huis of krijgen een baby. Al die belangrijke stappen in hun leven meemaken vind ik het allerleukste wat er is. Wat dat betreft ben ik echt de moeder van de groep, haha.”

Stoere jongens met een lief karakter

“Lange tijd was ik de enige vrouw bij Doit Online Media. Maar ik vind het superleuk om met deze jongens te werken. Hun energie is aanstekelijk. Mócht ik al een ochtendhumeur hebben, dan is ‘ie eenmaal op kantoor heel gauw verdwenen. Mijn kantoor is boven, bij de programmeurs. Iedereen is daar zichzelf, dat vind ik heerlijk. Het zijn hele stoere jongens, maar ook ontzettende lieverds. Als mijn muis het niet doet, hoef ik het maar te noemen en iemand lost het al voor mij op. En als ik op kantoor ben zetten ze mijn favoriete muziek op: 90’s. Behalve op vrijdagmiddag, dan wordt de playlist van Tim opgezet. Maar aan die herrie ben ik inmiddels ook gewend…”

Mag het iets liever?

“Mannen zijn heel direct. Ze zeggen gewoon waar het op staat. Daar moest ik aan het begin wel even aan wennen, hoor. Dan dacht ik bij mezelf: mag het iets liever? Maar nu wil ik niet anders meer. Roddels? Die komen hier niet voor. Wát een verademing! Al ben ik ook wel heel blij dat er nu twee vrouwen zijn bijgekomen hoor. Dan heb je tóch even wat anders om over te praten.”

Uit je comfortzone

“Op mijn 40e staan dansen in een club in Maastricht? Met dit team doe je dat gewoon. We hebben al zoveel leuke uitjes gehad. Doordat we met veel mannen werken ga je juist uit je comfortzone. Je doet andere dingen dan je normaal zou doen, zoals airsoften of tot laat de kroeg in. En onze jaarlijkse kerstdiners zijn ook legendarisch. Alles kan dan en Jaap en Kees pakken écht uit. De sfeer hier is gewoon echt heel bijzonder. Ik hoop dat we gauw weer wat leuks met elkaar kunnen ondernemen, want dat mis ik nu wel.”

Dit blog is geschreven door Marije.