Kerstactie 2018: ‘Help, we zijn onze kerstballen kwijt!’

Kerstactie 2018: ‘Help, we zijn onze kerstballen kwijt!’

  ·   4 min. lezen
12 jan. 2019   ·   4 min. lezen

Na onze kerstactie van 2017, waarbij klanten de Doit-drone mochten besturen, konden we in 2018 natuurlijk niet achterblijven. En tijdens een korte brainstorm wisten we: we gaan iets doen met onze livestream techniek. Want live berichtjes sturen, dat wil toch iedereen?

Bestaande techniek slim inzetten
Onze techneuten waren al bezig geweest met een narrowcasting systeem die collega’s op afstand kunnen aansturen. Maar hoe tof zou het zijn als we direct verbinding konden leggen met onze klanten? Met dit in ons achterhoofd kwamen we op het idee: klanten moesten ons live berichtjes kunnen sturen én ons helpen met de kerstboom optuigen. Het bouwen kon beginnen. We legden verbinding met de YouTube- en Facebooklivestreams, maakten een landingspagina waarop klanten konden reageren én zorgden voor een connectie met ons alarmsysteem. En met een kerstboom, kerstballen en slingers kon het kerstfeest beginnen.

Een kerstboom, 100 kerstballen en een livestream
‘Ojee, we zijn onze kerstballen kwijt’: zo luidde de boodschap in de mail naar onze klanten. ‘En omdat alle mooie kerstballen al uitverkocht waren, hebben we nu oersaaie gekocht. Help jij ons met onze kerstballen opleuken?’ Deze mail stuurden we naar ons klantenbestand en toen was het wachten geblazen. Maar niet voor lang.

Eindstand: een versierde kerstboom en +100 reacties
En of we in de kerstsferen kwamen! Binnen enkele minuten nadat we de mail hadden verstuurd stroomden de reacties binnen. De kerstballen werden live geschreven en de boom was in mum van tijd versierd. Op soms een vastloper na, was het een geslaagde kerstactie. Gelukkig is het nog maar 350 nachtjes slapen tot kerst 2019, want wij kunnen niet wachten.

Top 5 leukste reacties (in willekeurige volgorde)

  1. Fijne feestdagen! Geniet van alles wat 2018 nog te bieden heeft en laat ons dit in 2019 samen overtreffen! Schitterende actie! (Combell)
  2. Mooi man! Gewoon live…!! Jullie zitten niet stil!! complimenten en een heel goed nieuw jaar gewenst van het hele L&M team. (Life&Mobility)
  3. Dit tekent jullie als bedrijf, innovatief en handig, en je ziet dat jullie er plezier in hebben! Ga zo door in het nieuwe jaar, maar we wensen jullie natuurlijk eerst een heelijke kerst! (Laarberg Notarissen en Scheidingsbemiddelaars)
  4. Super team! You really get it done (Convidad B.V.)
  5. Heren, wat een topactie! Fijne feestdagen en de groeten van het Janssen Interim Services team! #Origineel! (Janssen Personeelsdienst B.V.)