Ga ook voor zwart/wit!

Ga ook voor zwart/wit!

  ·   4 min. lezen
1 apr. 2019   ·   4 min. lezen

Daar zit je dan. Met je laptop op schoot te wachten. Te wachten tot die ene website ein-de-lijk is geladen. En nét wanneer je denkt dat je er bent, blijkt de website offline te zijn gehaald. Hoe kan dit gebeuren?

Extreem dataverbruik
De laatste tijd komt het steeds vaker voor: door het extreme dataverbruik van websites wordt het internet met de dag trager. Met als ernstigs gevolg dat websites hun bezoekers geen optimale online ervaring meer kunnen bieden of zelfs offline worden gehaald. Foto’s, content en de trendy, kleurrijke opmaak van websites zijn aspecten die veel data in beslag nemen. Maar gelukkig is er een nieuw trend op komst.

Beter voor het milieu
Diverse websites melden het al: de nieuwste, online trend is een website in zwart/wit! Grijswaarden reduceren namelijk het datagebruik van websites tot wel 63%. Dat betekent dat bezoekers weer optimaal kunnen genieten van hun favoriete websites, zonder rekening te hoeven houden met laadtijden. Daarnaast zou een website in zwart/wit beter zijn voor het milieu. Want hoewel led-lampen een duurzaam label hebben, is de RGB in led-systemen van desktops overbodig geworden. En dat scheelt een hoop energie!

Op naar een online wereld in zwart-wit
Ook wij merken dat websites van klanten steeds meer data gaan verbruiken. En van deze nieuwe trend worden we zó enthousiast, dat we hebben besloten om onze eigen website alvast in grijswaarden weer te geven. Zo werken we samen aan een snellere én betere online wereld!

Wil jij jouw website ook in zwart-wit? Bedenk dan dat het 1-april is, en dat dus niets van het hele bovenstaande verhaal waar is. We hebben je geprankt!

1 april