De weg naar (online) succes: een goed plan is de basis!

De weg naar (online) succes: een goed plan is de basis!

  ·   5 min. lezen
8 apr. 2020   ·   5 min. lezen

Is de coronacrisis bij jou al geland? Dan is het nu het moment om plannen te maken voor de toekomst: voor morgen én voor na de recessie. Uiteraard helpen wij je graag bij het behalen van jouw online doelstellingen. Maar, wat is nu eigenlijk slim om te doen?

In onze eerdere blogs heb je gelezen dat het consumentengedrag voorgoed zal veranderen, dat communiceren in crisistijd op lange termijn positief effect heeft én dat juist nu investeren in marketingcampagnes loont voor de toekomst. Hopelijk ben je overtuigd, want nu is het dé tijd voor actie! Wij vertellen je graag wat wij voor je kunnen betekenen.

Kennismaken

Ben je nieuw bij ons? Dan willen we je eerst leren kennen. En daarmee bedoelen we: écht goed leren kennen! Kees of Luc komt bij jou langs (wanneer dat weer mogelijk is natuurlijk) voor een kennismaking. We zijn benieuwd naar jouw verhaal en jouw doelen voor de toekomst! Na ons eerste gesprek gaan wij aan de slag met een eerste, globale offerte die we vervolgens dan weer graag live presenteren. Want online is leuk, maar offline sparren is natuurlijk veel waardevoller!

Koers bepalen

Stel: jij kiest voor een nieuwe website en wil daarna aan de slag met online- en contentmarketing. Dat betekent dat we voor langere tijd met elkaar gaan samenwerken. Voor al die tijd (en die tijd erna) moeten we de juiste koers bepalen. En hoe kan dit beter dan in een strategische brainstorm? Precies, en dus trekken wij alle toeters en bellen uit de kast om zoveel mogelijk informatie uit jou én jouw collega’s te halen. We ondervragen jullie over de doelgroep, de doelstellingen, de belangrijkste focuspunten etc. Hieruit rolt een mooi document dat we gebruiken als basis voor de website én de marketing. Zo waarborgen we dat alles mooi op elkaar zal aansluiten.

Maatwerkapplicaties

Tijdens onze kennismaking kan ook naar boven komen dat jullie zoeken naar een maatwerkapplicatie. Denk bijvoorbeeld aan een klantportaal of een webapplicatie. Onze technische consultants en developers hebben daar alle verstand van! Jaap of Marc komt graag bij jou langs om meer te vertellen over de mogelijkheden.

Een goede planning is het halve werk

Is alles duidelijk en staan alle neuzen dezelfde kant op? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Onze designers gaan aan het werk met het ontwerpen van jouw website of webapplicatie, onze marketeers rollen een succesvolle strategie uit en onze developers brengen jouw website- of webapplicatie tot leven. Je snapt natuurlijk dit alles niet over één nacht ijs gaat. Daarom maken we samen een duidelijke planning, inclusief contactmomenten en tussentijdse presentaties. Binnen een paar maanden zit jij gebakken met jouw nieuwe website of applicatie en gaan we knallen met marketing. Let’s go!

En voor nu?

Achterover hangen is natuurlijk geen optie. Ga daarom alvast aan de slag en neem bijvoorbeeld eens jouw webteksten kritisch onder de loep: kloppen deze nog of zijn er zaken drastisch veranderd? Kijk kritisch naar jouw website en bedenk alvast wat je anders wilt. Websites van concullega’s kunnen jou ook nieuwe inzichten en ideeën geven. Al deze zaken neem je mee naar ons eerste gesprek, zodat we goed voorbereid aan het werk kunnen gaan!

Klaar voor de start? Neem contact op met Kees, hij vertelt je graag meer!