De rondreizende ‘Iceman’ | Meet Chris

De rondreizende ‘Iceman’ | Meet Chris

  ·   3 min. lezen
27 aug. 2020   ·   3 min. lezen

Maak kennis met één van onze front-end developers

Hij is geboren en getogen in Rotterdam, wist op jonge leeftijd al dat hij met computers wilde werken en wordt het gelukkigst van de koude en gure wintermaanden. Maak kennis met onze dertigjarige front-end developer Christiaan (Chris voor insiders), die een dertigersdilemma maar overdreven vindt, zichzelf bestempeld als vrij serieus en zijn metallooks achter zich heeft gelaten.  

Chris moet even nadenken wanneer er gevraagd wordt naar zijn leeftijd. “Even denken hoor, oh ja, ik ben dertig, bijna 31.” The big 3-0 was dus geen issue voor je? “Nee, waarom? Zolang je voortgang merkt in je leven, qua baan of huis en je dus volwassener wordt, dan kan je er toch alleen maar vrede mee hebben dat je dertig wordt?”

Op het doel af

“Naast mijn studie ging ik deeltijd werken, daar bouwde ik ook websites. Ik heb altijd al geweten dat ik iets met computers wilde gaan doen. En dat is nog steeds zo. Iets anders dan front-end developer? Echt niet!”

Snerpende gitaren

“Ik luister in mijn vrije tijd graag naar metalmuziek. Qua uitstraling hoorde ik daar vroeger ook helemaal bij. Er zijn een paar bands die ik goed vind en als die in Nederland zijn, dan ga ik daar zeker heen.”

De wijde wereld in

“Reizen vind ik echt het aller-gaafste om te doen. IJsland is mijn favoriete bestemming. Ik ben er al drie keer geweest. Maar eigenlijk trekt heel Scandinavië mij wel. Andere mensen worden misschien neerslachtig van het koude weer daar, maar ik niet. Ik vind de wintermaanden de leukste maanden. Ik ga ook regelmatig naar Bottrop om op de indoorbaan te snowboarden. Ik ben alleen nog nooit op een wintersportvakantie geweest. Ik ben meer van de roadtrips, echt rondtrekken. Maar backpacken voor een langere periode is dan weer niets voor mij. Om alles zomaar achter te laten, dat zou ik niet graag doen.”

Van west naar oost

“Ik kom oorspronkelijk uit Rotterdam. Toen ik tien was verhuisde ik samen met mijn ouders naar Lent. Daar kocht ik later ook mijn eerste appartement en sinds een half jaar woon ik samen met mijn vriendin in een nieuwbouwwoning in Oosterhout. Of ik weer terug naar de Randstad zou willen? Nee, ik heb daar echt niets wat mij bindt.”

Doit Online Media

“De cultuur bij Doit sprak mij het meeste aan. En dat blijkt nu ik er werk ook helemaal te kloppen. Er heerst een open en relaxte sfeer zonder hiërarchie. Vanuit weerskanten wordt er meegedacht en dat is prettig.”