Wil je me volgen?

Wil je me volgen?

  ·   1 min. lezen
17 jun. 2021   ·   1 min. lezen

Via jouw bedrijfspagina op LinkedIn inspireer je jouw volgers met leuke content en deel je kennis van zaken. Het liefst wil je natuurlijk dat deze content gezien wordt door zoveel mogelijk mensen. Goed nieuws: dat kan! Nog beter nieuws: de oplossing hiervoor heb je zelf in handen. Door jouw persoonlijke connecties uit te nodigen om jouw bedrijfspagina te volgen zorg je voor een grotere online zichtbaarheid op LinkedIn. Hoe je dat doet, leggen we je natuurlijk graag uit.

Nodig connecties uit om jouw bedrijfspagina te volgen

LinkedIn beschikt over een functie die het mogelijk maakt om jouw (persoonlijke) connecties uit te nodigen om jouw bedrijfspagina te volgen. Tenminste, als je beheerder bent van jullie bedrijfspagina. En heeft jullie pagina meerdere beheerders, dan kunnen jullie helemaal los: iedere beheerder kan zijn of haar eigen connecties uitnodigen. Voeg daarom (tijdelijk) één of meerdere collega’s toe als beheerder, zodat ook zij waardevolle connecties kunnen uitnodigen.

Maar eh, hoe werkt dat dan?

Een kind kan de was doen! Volg onderstaande stappen om connecties uit te nodigen:

  1. Ga naar je bedrijfspagina op LinkedIn
  2. Klik rechts bovenin op ‘Tools voor beheerders’
  3. Klik op ‘connecties uitnodigen’
  4. Selecteer de connecties die je wilt uitnodigen

That’s it! Je connecties krijgen nu een melding met het verzoek of zij jouw pagina willen volgen.

Kies bewust

Per maand kun je maximaal 100 connecties uitnodigen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dit ‘tegoed’ volledig te gebruiken, maar het is wel handig om te bedenken of het voor jouw connecties daadwerkelijk interessant is om jouw pagina te volgen. Goed om te weten: het uitnodigen van connecties werkt volgens een beloningssysteem. Als iemand jouw volg-verzoek accepteert, krijg je het ‘tegoed’ weer terug.

Let’s go!

Meer volgers op jouw LinkedIn bedrijfspagina? Je weet nu wat je te doen staat! Maar eh, die volgers willen natuurlijk wel wat actie zien op jouw pagina. Zorg dus dat je op een consistente manier zichtbaar bent. Varieer met blogs, referenties en persoonlijke verhalen. Ondersteun jouw berichten met goede foto’s en video’s om direct de aandacht te grijpen van jouw volgers. En heb je hulp nodig bij het creëren van deze content? Dan weet je ons te vinden hè? 😉

Dit blog is geschreven door Marije