Stage als Online Marketeer bij Doit Online Media

Stage als Online Marketeer bij Doit Online Media

Voor de periode van februari-juli was ik op zoek naar stagemogelijkheden bij een internetbureau, een bedrijf waar je deel van uitmaakt en dat bestaat uit enthousiaste mensen. Toen ik te horen kreeg dat Doit Online Media een stagiair zocht voor Online Marketing, ben ik me gaan verdiepen in het bedrijf en de opdracht. De opdracht bestond uit diverse werkzaamheden, waarvan één opdracht mijn stageopdracht vormde:

Onderzoek naar de huidige verhuurapplicatie en de marktpotentie (stageopdracht)

  • Het bijhouden van de social media kanalen van het bedrijf
  • Creëren van nieuwe content van de nieuwe website, blogs, nieuwsbrieven en social media
  • Organiseren van een evenement voor de nieuwe presentatie van DO-IT Online naar Doit Online Media
  • Het inzetten van Google Adwords en Google Analytics voor diverse bedrijven
  • Uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek
  • Ondersteunen Online Marketeer

De opdracht sloot perfect aan, door mijn interesse in de internet marketing wereld. Het bedrijf past zelf ook bij mij door het team. Het team van Doit Online Media bestaat uit jonge en enthousiaste vakmensen van dezelfde leeftijdscategorie. Naast alle serieuze werkzaamheden kan je dus gerust een potje voetballen, gamen of op stap gaan met zijn allen. En dat laatste wordt regelmatig gedaan!

Meelopen in het bedrijf

Wat mij vooral is bijgebleven van de stage zijn de momenten van betrokkenheid. Ik mocht mee naar gesprekken met klanten en verzorgde ook trainingen. Doit Online Media verzorgt trainingen over het gehele online gebeuren aan klanten. Zo heb ik, samen met Daan(Online marketeer en tevens stagebegeleider), een tweetal trainingen gegeven aan klanten met betrekking tot Facebook Advertising en Google Analytics. 

Een functie als Online Marketeer is mij na al deze ervaringen nog meer gaan bevallen en zie ik hier ook toekomst in. Na mijn stageperiode volg ik een minor dat meer verdieping geeft in de internet marketing.

?>