Wat zijn de duurste zoekwoorden van Nederland?

Wat zijn de duurste zoekwoorden van Nederland?

Duurste_zoekwoorden_van_Nederland

Wat zijn de zoekwoorden waar adverteerders bij Google Adwords het meest voor betalen per klik?

Omdat ik eigenlijk persoonlijk heel erg benieuwd was hierna, ben ik eens gaan zoeken op internet. Ik vond wel een aantal resultaten met internationale zoektermen als insurance, mortgage en loans, maar hoe is dat voor de Nederlandse zoektermen?

Aan de hand van mijn bevindingen op internet en de Google Adwords Zoekwoordplanner ben ik op onderzoek uitgegaan. Ik heb hierbij het ‘voorgestelde bod’ als uitgangspunt genomen.

Zoekwoorden vergelijken

Zijn de Nederlandse vertalingen van de duurste internationale zoektermen ook de duurste in Nederland? En wat voor een soort bedrijven zijn bereid dit per klik te betalen? Mijn bevindingen:

Zoekwoord Kosten per klik  Wie adverteert hierop? 
autoverzekering online afsluiten € 36,55 Ohra, Unive
Snel autoverzekering afsluiten € 34,28 Ohra, Independer
Goedkope uitvaartverzekeringen € 27,13 Yarden
Letseladvocaat € 14,45 Mister Claim
Aanvragen lening € 13,40 Rofin, Ohra
nieuwe hypotheek afsluiten € 4,72 Eyeopen, ABN Amro
 

Wat opvalt is dat autoverzekeringen blijkbaar een product is waar verzekeraars als Ohra en Unive goed op kunnen verdienen. Zij zijn bereid ongeveer € 36 per klik! te betalen voor een link naar hun website. Let op: Dit is slechts een link naar de website, er is dan nog geen enkele autoverzekering afgesloten.

Bezoekers met een doel zijn belangrijk

Een belangrijke overweging voor een adverteerder is dat de betreffende persoon welke het zoekwoord invult het internet is opgegaan met een bepaald doel, bijvoorbeeld het afsluitenvan een verzekering of het aanvragen van een lening.

De duurste zoekwoorden van de VS

Het kan nog veel duurder! Qua inwoners en dus ook qua zoekend verkeer zijn wij Nederlanders natuurlijk maar een relatief kleine groep. De concurrentie is daardoor ook minder heftig en het totale zoekverkeer per maand staat in het niets bij een land als de Verenigde Staten. Enkele voorbeelden:

Zoekwoord Kosten per klik 
mesothelioma lawyers € 343,89
phoenix criminal attorney € 152,65
cheap auto insurance rate € 114,24
car insurance online purchase € 81,39
mortgage pre approval € 32,24
 

€ 343,89 per klik! Of dit echt waar is durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen, maar het is wel wat de Google Adwords zoekplanner weergeeft.

Ik ben benieuwd of jij nog andere dure zoekwoorden weet?

Probeer het zelf eens binnnen je Google Adwords account via de zoekwoordplanner. Te vinden onder het topmenu ‘Hulpprogramma’s > Zoekwoordplanner > Nieuwe ideeën voor zoekwoorden. Je kunt dan vervolgens onder de subkop ‘zoekwoord ideeën’ filteren op ‘Voorgesteld bod’ van hoog naar laag.

Enjoy!

?>