5 handige Chrome apps die het leven op internet een stukje makkelijker maken

5 handige Chrome apps die het leven op internet een stukje makkelijker maken

5_Handige_Chrome_Apps

Voor iedereen die werkt met Chrome als webbrowser (een aanrader als je nog werkt met Internet Explorer) is het mogelijk om via de Chrome Webstore allemaal handige gratis apps aan te schaffen die je kunt gebruiken binnen Chrome. Als Online Marketeer gebruik ik bijvoorbeeld een aantal apps om analyses te kunnen doen van websites of interessante artikelen die ik tegenkom op te slaan. In deze blog zal ik mijn 5 favorieten met jullie delen en kort uitleggen wat je er mee kunt.

Pocket

Iedere ochtend start ik mijn werkdag om een aantal blogs af te gaan, op zoek naar goede artikelen en video’s over Online Marketing om zo mijn kennis up to date houden. Omdat ik niet altijd de tijd heb om het complete artikel direct te lezen, sla ik deze op. Dit kan met 1 klik via de app Pocket.

In een mooi overzicht kun je vervolgens al je opgeslagen artikelen terug lezen. Dit kan op je pc, maar ook met een speciale pocket App voor je telefoon of tablet.

Pocket downloaden

Pocket3

Page Analytics

Direct toegang tot je Google Analytics website statistieken via je eigen website? Dat kan met Page Analytics. Een handige Chrome App van Google welke bovenaan je website een aantal belangrijke statistieken laat zien en ook op je pagina toont hoe vaak er geklikt wordt op bijvoorbeeld menu items, actiebanners of de contact knop.

Ook zie je direct hoeveel bezoekers er op dat moment op je website zitten. Belangrijk: Zorg er wel voor dat je bent ingelogd op Google met het e-mailadres waar je ook Google Analytics mee gebruikt.

Page Analytics downloaden

Page_Analytics

AdBlock

Zelfs als je veel bezig bent met Google Adwords, is het soms wel eens prettig dat je op andere sites niet overladen wordt door advertenties, maar gewoon datgene kunt lezen waarvoor je op die site bent.

Hiervoor is Adblock een handig hulpmiddel. Deze app blokkeert automatisch de advertenties op webpagina’s, ook in Google. Het mooie is dat je vervolgens wel zelf per website kunt bepalen of je advertenties tijdelijk of altijd wilt laten tonen.

Adblock downloaden

Ad_Block

Awesome Screenshot

Je kent het wel, je wilt graag een printscreen maken van een foto, video of pagina op het internet. Je drukt op ALT + Prinscreen, je gaat naar Paint, een beetje knutselen en je hebt het gewenste resultaat.

Met de Awesome Screenshot extensie in Chrome kan dit gelukkig veel makkelijker en daarnaast krijg je direct de mogelijkheid om je printscreen op te maken met bijvoorbeeld kaders of pijlen. Ik vind het persoonlijk ideaal voor het geven van voorbeelden online, bijvoorbeeld over hoe een functie in Google Analytics of Google Adwords er uit ziet.

Awesome Screenshot downloaden

Awesome_Screenshot

Eye Dropper

Je ziet gewoon een mooie kleur op internet of je moet voor je werkzaamheden designs maken, dan is het ontzettend handig als je direct kan zien welke kleur er is gebruikt op een bepaalde website. Hiervoor is er Eye Dropper. Een Chrome tool die je door het slepen over bepaalde kleurvlakken direct aangeeft welke kleur er is gebruikt. Eye Dropper geeft de kleuren weer in HTML code en RGB kleurcodes.

Eye Dropper downloaden

Eye_Dropper

Ik hoop je hiermee een stukje op weg geholpen te hebben om het werken met Chrome nog makkelijker te maken. En nu downloaden maar!

?>